HELIDR-DR (PhD students)

English information

Søk i ORIA for å finne bøker. ORIA brukes også for å søke artikler og bestille  lån/kopier. Forny dine lån via ORIA, min side.

1. Før du søker, sørg for å være tilkoblet UiA med eduVPN
2. Logg på ORIA, se Logg på knappen øverst til høyre. Bruk samme brukernavn og passord som for UiA
3. Velg enten Mitt bibliotek, eller søk i Norske fagbibliotek
4. Hak av i trefflisten for å inkludere artikler som ikke finnes elektronisk tilgjengelig for UiA
5. Bestill dokument som ikke finnes tilgjenglig på din bibliotekavdeling
6. Finner du ikke? Og punkt 3 og 4 er valgt, bruk Bestill skjema øverst i søkeskjermen. Fyl ut informasjon om dokumenet, Send
7. For dokumenter som finnes tilgjengelig fysisk på din bibliotekavdeling, finn boka fram selv og ta med ditt ansatt kort for å låne.

Informasjon om lån og bestillinger

• lånevilkår på bibliotekets nettsider
• Mer informasjon om lån/bestillinger

ORIA søketips (Norwegian demos)

Nasjonalbibliotekets nettbibliotek

Note

• MEDLINE database (the largest medical health reference  (bibliograhic) databse) is available through different search interface, PubMed is the original free engine. Ovid MEDLINE covers all of the available content and metadata in PubMed, same for MEDLINE in EBSCOhost interface.
• Through EBSCOhost and Ovid you can choose both MEDLINE and other database.
• MEDLINE records is also available in the multidisciplinary database Scopus. Scopus covers also most of the EMBASE database. Scopus is the largest interdisciplinary database that also have functions for cited by searches and analyzing tool for the search results

Databases (Health & Sport)  A-Z

Search guides

Searching (from PhD on track): useful strategies for identifying relevant sources. Go to Searching

Databases /Web sites that covers thesis/dissertation

BrowZine:

Browzine lets your read and finds journals that UiA are subscribing to, review tables of contents, and download full articles. Create a personal journal shelf and be notified when new articles are published. Remember to use eduVPN when off-campus. Go to Browzine

BrowZine er en tjeneste som gir oversikt over elektroniske tidsskrift som universitetsbiblioteket abonnerer på

1. Du kan søke etter tidsskrifter på tittel eller emne,
2. Legge tidsskrifter du er interessert i en en egen bokhylle
3. Da får du "beskjed"  når det kommer nytt hefte fra disse tidsskriftene  - vises som ikke leste hefter i Browzine
4. Du kan lagre og skrive ut artikler
5. Du kan eksportere referanser til EndNote

Slik kommer du i gang med BrowZine

1. For tilgang må du være tilkoblet UiA nettverket
2. Browzine kan benyttes fra en APP for telefon og nettbrett, alternativt via nettside browzine.com
3. Velg ditt bibliotek, søk etter Agder
4. Lag brukerprofil og logg på

User support