Skip to Main Content Red Color Bar with Grey Menu
Logo

Utstillinger 2022

Campus Kristiansand

Mange i Norge er glade i havet. Nå vil vi at enda flere skal få kunnskap om - og bli opptatt av det. Under årets festival skal vi vise frem den beste havforskningen Norge har å by på.

Forsker Grand Prix – se forestillingen på nett og stem på din favoritt!
Torsdag 15. september braker det løs på Kick scene i Kristiansand igjen. Da går ni forskere fra Sørlandet ut på de skrå bredder for å formidle forskningen sin. 

   Klikk for mer

Vant Forsker Grand Prix med formidling om kommunikasjon mellom helsearbeidere
– Kjempegøy, aldeles fantastisk! Nå er jeg veldig, veldig glad. Det sier Eva Mari Andreasen, som stakk av med seieren i årets forrykende Forsker Grand Prix-show på Kick Scene torsdag kveld.

   Klikk for mer

– Selv om mye er ukjent når det gjelder havet, så er det også utrolig mye vi vet og kjenner til - og norske forskere er blant de beste på hav i verden. Havet har alltid vært viktig for Norge, og det blir ikke mindre viktig fremover. Derfor har vi valgt hav som tema for Forskningsdagene, sier administrerende direktør i Forskningsrådet, Mari Sundli Tveit.

Havet er vår opprinnelse, og det er nesten ikke mulig å overvurdere havets betydning for alt liv på jorda. Havet er også avgjørende fordi det gir mat til mennesker og andre arter, og det er grunnlag for de store værsystemene som sørger for nedbør over hele kloden. Havet har stor kulturell betydning for nordmenn, og havnæringer har avgjørende betydning for nasjonaløkonomien i Norge.

Utstillingsbilder Kristiansand