Her finner du en oversikt over alle databaser og elektroniske oppslagsverk du har tilgang til via universitetsbiblioteket. Trykk på utropstegnet for mer informasjon om en database eller et oppslagsverk.
Loading...
Populære databaser og oppslagsverk
Loading...
De mest bruke databasene og oppslagsverkene
Academic Search Complete (EBSCOhost)
Tverrfaglige database med fulltekst av mer enn 4500 tidsskrift, hvorav 3700 er av akademisk art. Standard søkeoppsett: avansert søk, search mode: Boolean/Phrase (standard operator mellom søkeordene er nærhetsoperator N#, med 5 tillatte ord , dvs. N5 settes automatisk mellom to søkeord))
Featured
Atekst
Nyhetsarkiv norske aviser. Atekst inneholder redaksjonsarkivene til en del sentrale norske aviser og NTB tilbake til midt på 1980-tallet. Mer enn 5 millioner fulltekstartikler. Oppdateres daglig.
Featured
ATLA Religion Database (EBSCOhost)
ATLA Religion Database provides information on topics such as biblical studies, world religions, church history, and religion in social issues. ATLA Religion Database contains more than 1.6 million bibliographic records covering the research literature of religion in over 60 languages.
Featured
AURA
Agder University Research Archive (AURA) er et digitalt arkiv for vitenskapelige open access artikler, avhandlinger og masteroppgaver fra ansatte og studenter ved Universitetet i Agder.
Featured
Business Source Complete (EBSCOhost)
Tidsskriftartikler, økonomi og ledelse. Business Source Complete gir tilgang til et stort utvalg fulltekstartikler innen økonomi og ledelse. I tillegg industrirapporter, markedsrapporter, bedriftsinformasjon, landinformasjon og forfatterprofiler.
Featured
CINAHL (EBSCOhost)
Referanser til artikler publisert i sykepleiefaglige tidsskrift fra 1982-Også andre tilgrensende fagområder er dekket, bla jordmorfag, fysioterapi, ergoterapi, ernæring, radiografi, logopedi, kiropraktikk, administrasjon og ledelse. Dekker også avhandlinger. UiA har tilgang til en utvidet versjon av CINAHL, se CINAHL Pluss with Full Text, som også dekker fulltekst fra ca 700 av tidsskriftene indeksert i basen
Choose on ore more database: (Academic search complete, ATLA Religion Database,Business search complete, Cinahl Pluss with full text, EconLit, ERIC, Library, Information Science & Technology Abstracts, MLA International Bibliography, SocINDEX, Social Work Abstracts, SPORTDiscus ++). Søkegrensesnittet er satt opp med Basic search/Search mode: Find all my search term (=AND between two or more words). Dette kan endres om ønskelig
ERIC (EBSCOhost)
Pedagogikk/Undervising. Within the ERIC Collection, you will find records for: journal articles, books. research syntheses, conference papers, technical reports. policy papers, other education-related materials. Standard søkeoppsett: avansert søk, search mode: Boolean/Phrase (standard operator mellom søkeordene er nærhetsoperator N#, med 5 tillatte ord , dvs. N5 settes automatisk mellom to søkeord))
Featured
Idunn
Søk etter artikler og bokkapitler innen fagområdene juss, pedagogikk, helse- og sosialfag, samfunnsfag, humanistiske fag, økonomi og naturvitenskap. Artikler i fulltekst fra mer enn 80 tidsskrifter utgitt av Universitetsforlaget og mer enn 90 åpent tilgjengelige forskningsbøker.
Lovdata Pro
Lovdata Pro inneholder søkbare lovtekster, domsavsigelser fra alle rettsinstanser og anbefalt litteratur knyttet til forskjellige emner. I tillegg finner man regler, forskrifter og offentlig dokumenter fra Storting og EU.
Abonnementsversjonen av Lovdata.no. (Studenter og ansatte ved Institutt for rettsvitenskap skal ikke benytte denne lenken, se fagsiden)
Featured
MEDLINE (EBSCOhost)
Søk i MEDLINE databasen via databaseverten EBSCOhost, kan også søkes via Ovid, i tillegg til PubMed. Via MEDLINE finner du artikler publisert i medisinske, helsefaglige-, og sykepleie- vitenskapelige og tidsskrift
Featured
MLA (EBSCOhost)
MLA International Bibliography offers a detailed bibliography of journal articles, books and dissertations. Produced by the Modern Language Association (MLA), the electronic version of the bibliography dates back to the 1920s and contains over 1.8 million citations from more than 4,400 journals & series, and 1,000 book publishers.
Featured
Norske tidsskriftartikler (Norart) (Ikke oppdatert etter 2022)
NORART - Referanser til norske tidsskriftartikler. "Referanser til artikler fra 1172 norske og nordiske tidsskrifter og årbøker innen alle fagområder, hovedsakelig fra 1980-2020. For noen tidsskrifter er også eldre årganger analysert. Noen artikler er fra 2021-2022. Tjenesten blir ikke lenger oppdatert"
Featured
Ordnett.no
Ordbøker fra Kunnskapsforlaget: Engelsk-norsk, Stor engelsk-norsk, Engelsk-norsk medisinsk, Medisinsk ordbok, Norsk ordbok, Fremmedord, Norsk-engelsk, Stor norsk-engelsk, Norsk-engelsk medisinsk, Norske synonymer, Nynorsk, Teknisk engelsk-norsk, Teknisk norsk-engelsk, Fransk-norsk, Norsk-fransk, Spansk-norsk, Norsk-spansk, Tysk-norsk, Norsk-tysk.
Featured
Oria
"Hele biblioteket i et søk" - søk etter bøker, rapporter, artikler, studentoppgaver, noter, musikk, lydbøker fra en mengde kilder (bibliotekkatalogen, tidsskriftarkiv og databaser som Web of Science, Scopus, Medline, Idunn, Norske tidsskriftartikler, Svemed+, i tillegg til åpne arkiver) . Logg på for å bestille lån og kopier og for å fornye egne lån. Samme brukernavn og passord som for fronter/canvas
Featured
Ovid (MEDLINE, APA PsycInfo, EMBASE, Cochrane)
Finn artikler publisert i tidsskrifter via databaser som tilbys av Ovid (databasevert). Gir tilgang til følgende databaser: EMBASE (medisin), MEDLINE (Medisin, helse, sykepleie) og PsycINFO (psykologi, psykiatri). Mer om innholdet i de enkelte databasene finner du i Ovid
Featured
Oxford Reference
Oppslagsverk. Ordbøker, tverrfaglig dekning, også medisin, sykepleie, psykologi. "As you browse through Oxford Reference, you may find results that range from short-entry, general reference to more in-depth articles on specialized subjects. See below for more information on the services and collections available through this resource."
Featured
Proff forvalt
Norske bedrifter. OBS! Bruk epost pålogging. Daglig oppdater firma- og regnskapsinformasjon fra Norge, hvor data leveres fra blant annet Brønnøysundregisteret og Statistisk sentralbyrå.
Featured
PubMed (MEDLINE)
MEDLINE databasen i Pubmeds grensesnitt. MEDLINE er den største medisinske, helsefaglige databasen. Inneholder referanser til ca 6000 tidsskrifter tilbake til 1940 tallet. MEDLINE kan også søkes via Ovid, EBSCOhost, Scopus, Web of Science. Se også EMBASE databasen som tilbys via Ovid. Scopus dekker også EMBASE og MEDLINE fra 1996-. For systematiske søk anbefales søkegrensesnittet til Ovid, alternativt EBSCOhost.
Featured
Scopus
Referansedatabase - tidsskriftartikler. Tverrfaglig dekning, dekker blant annet Embase&Medline og Engineering Village. Dekker også mange av tidsskriftene som indekseres i Cinahl, SportDiscus, Psycinfo, Web of science. (Kilde Ulrichsweb). Via Scopus finner du også analyseverktøy for bibliometriske analyser
Featured
SPORTDiscus (EBSCOhost)
Referanser til tidsskriftartikler innen idrettsfagene. Dekker ulike aspekter ved sport, sportsmedisin, trening, fysiologi og relaterte aspekter.
Featured
SveMed+ (NB ikke oppdatert etter 2019)
Finn referanser til artikler i nordiske helsefaglige fag- og forsknings tidsskrifter. Dersom online lenke ikke finnes, søk tidsskriftet i ORIA for å sjekke bestand UiA, eller kopibestilling. Ikke oppdatert etter 2019
Featured
Web of science
Indekserer et utvalg av de viktigste vitenskapelige tidsskrifter i alle fag. Kjernedatabasene er Science Citation Index Expanded (1945-present), Social Sciences Citation Index (1956-present), Arts & Humanities Citation Index (1975-present). Medline er også søkbar via Web of Science. Best på realfag og medisin men dekker også samfunnsfag og humaniora. Unike muligheter for søk basert sitering
Featured
Nye / prøvetilganger
Loading...
Følgende databaser og oppslagsverk er nylig anskaffet eller er under vurdering for et fremtidig abonnement.
Cambridge Core Journals
Tidsskrifter utgitt av Cambridge University Press innenfor forskjellige fagområder.
New
Dead Sea Scrolls Electronic Library Biblical Texts
The Dead Sea Scrolls Electronic Library Biblical Texts presents a complete Hebrew transcription and English translation of the Biblical texts in the Dead Sea Scrolls corpus.
New
Dead Sea Scrolls Electronic Library Non-biblical Texts
The Dead Sea Scrolls Electronic Library Non-Biblical Texts presents a complete Hebrew transcription and English translation of the non-Biblical texts in the Dead Sea Scrolls corpus.
English Corpora
Engelsspråklig korpus. Du må opprette en brukerkonto for å benytte deg av databasen. Brukere må en gang i året være tilkoblet UiAs nettverk enten på campus eller vpn for å validere at man fremdeles er ansatt/student ved UiA.
New
EUobserver
Nyhetsside om EU og europeisk politikk.
New
Frontiers
Tidsskrift innen forskjellige fagretninger.
New
Gale Literary Sources
An integrated research experience, Gale Literary Sources brings together Gale's premier literary databases in a new digital environment that allows researchers, faculty and students to search across these resources to discover and analyze content in entirely new ways.
New
IEEE kurs
400 e-læring kurser innen IKT og ingeniørfag. Du må logge på UiAs nettverk med VPN for å få tilgang
Covering educational leadership, educational technology, pedagogy, education policy, special education, and many other areas. Millions of full-text items including scholarly journals, videos, dissertations, reference work, grey literature, popular news sources, and more.
