Vernepleie

Bibliotekets fagside

Nettstedet Søk & Skriv

"Søk & Skriv er laget for alle studenter som ønsker å lære mer om informasjonssøk, studieteknikk og akademisk skriving, uavhengig av studiested og -emne"

Gå til Søk & Skriv

Kildebruk - UiA regler - tips og eksempler

​UiA regler

Se også

Referanser i akademisk skriving,

en video fra Høgskolen i Østfold, biblioteket. "Denne videoen gir en introduksjon til hvordan man refererer til kilder i akademisk skriving"

Indirekte sitat

slik parafraserer du- en vidoe fra Biblioteket, Høgskolen i Innlandet

Skriveprosessen - nettveiledninger

Læringsvideoer fra UiT om akadmisk skriving - lesestrategier og notatteknikk. Videoene gir et innblikk i ulike teknikker og metoder innenfor studieteknikk og akademisk skriving. Gå til nettkurset

Drøfting og argumentasjon

Film fra Startpakka i oppgaveskriving (OsloMET):

Introduksjon til argumentasjon og drøfting

Film fra UB NORD Hvordan begrunne påstander i teksten din:

Se flere tips fra UB Nord, Modulen drøft

Se også

Se også bøker i biblioteket om oppgaveskriving og kildebruk

- lenker til treff i ORIA

EndNote - verktøy for kildehåndtering i oppgaven

Endnote er et "referansehåndteringsprogram" som hjelper deg med å lagre dine kilder (referanser) for senere bruk i forbindelse med oppgaveskriving.

1. Fra søk i databaser kan du eksportere referanser til ditt EndNote bibliotek slik at du slipper å skrive inn referansene manuelt.
  2. EndNote "jobber sammen med" Word. Når du skal referere (henvise) til en kilde i din tekst, henter du opplysninger om kilden fra ditt EndNote bibliotek.
  3. På bakgrunn av dine henvisninger i teksten opprettes det automatisk en litteraturliste (referanseliste) på slutten av ditt dokument

Se mer informasjon om bruk av EndNote på våre brukeresøttesider, fagsiden for EndNote

Skrivstua - søk hjelp hos studentmentorene

Skrivestua ved UiA