Helse- og sosialinformatikk

Bibliotekets fagside
  1. Start søk med ord du mener beskriver ditt søkebegrep/konsept  (elementer fra ditt søkespørsmål)
  2. Sjekk relevante treff: Kanskje du finner flere ord som brukes for samme søkebegrep/konsept. Se gjennom artiklenes titler, sammendrag, og sjekk hvilke ord som databasen bruker for å beskrive søkebegrepet, se emneordsfeltene av posten!
  3. Gjør søk på nytt også med disse ordene - finner du nye ord-søk videre med disse i tillegg

Tips

Dersom du allerede har en relevant kjent artikkel du mener du bør få treff på via ditt søk - start med å søke opp denne artikkelen i databasen(e).

• Sjekk hvilke ord som databasen bruker for å beskrive innholdet, se felter for emneord (Medical subject headings (MeSH), Cinahl subject headings etc.).
  • Sjekk siteringer til artikkelen og hvilke artikler som er relaterte
  • sjekk artikkelens referanser

Ordbøker og emneord

• ordnett.no