Skip to Main Content Red Color Bar with Grey Menu
Logo

Study Cards

Valget i USA nærmer seg.

by Susie Doenhoff on 2024-10-02T14:56:00+02:00 in Miscellaneous, Review | 0 Comments

Valget i USA nærmer seg. Mot hverandre står demokrater og republikanere, igjen klare for striden de utkjemper hvert fjerde år. Vinneren blir USAs 47. president. Men hva med de andre? Og hvordan har både konflikten mellom partiene, stridsspørsmålene i amerikansk politikk og rollen til USAs president utviklet seg siden den amerikanske grunnloven kom på plass i 1787?

Universitetsbiblioteket i Agder har en stor samling med bøker som tar for seg disse spørsmålene og flere til, og om USAs historie generelt, og alt hva det landet har vært igjennom. Deriblant om USAs grunnleggelse, om afroamerikanere og om USAs relasjoner med resten av verden. Blant bøkene om amerikansk politisk historie har vi:

«USAs presidenter» av Ole O. Moen gir en god oversikt over samtlige av de 43 presidentene USA hadde fra den første, George Washington, og frem til boken ble skrevet i 2008, da det var George W. Bush som satt i det hvite hus, med et kapittel om hver av dem. Både de du er garantert å ha hørt om og de som veldig få aner hvem er.

    Klikk her for å låne: USAs presidenter

 

Jeg fant også en bok jeg foreløpig ikke har lest ordentlig, men som virket ganske interessant med første kikk, kalt «The American Presidency» av Forrest McDonald, som handler om hvordan det amerikanske presidentembetet ble til, de historiske røttene som inspirerte rollen det fikk i grunnloven, og hvordan embetet har fått gradvis mer makt siden grunnleggelsen.

  Klikk her for å låne: The American Presidency


 Add a Comment

0 Comments.

  Recent Posts



Selvtillit
Gode studievaner
Å ha en positiv holdning
Valget i USA nærmer seg.
Valget i USA nærmer seg. Mot hverandre står demokrater og republikanere, igjen klare for striden de utkjemper hvert fjerde år. Vinneren blir USAs 47. president.
Øvelse gjør altså mester

  Subscribe



Enter your e-mail address to receive notifications of new posts by e-mail.


  Archive



  Follow Us



  Facebook
  Twitter
  Instagram
  Return to Blog
This post is closed for further discussion.

title
Loading...