Searching in databases
Searching through databases is a central part of academic scientific work. Databases give you collections of relevant research in different areas. You can read though entire journals, or search for terms or phrases that are relevant to your work. You can find a selection of relevant databases on this page. The University Library has access to more databases HERE.
Relevant databases for media and communication
In Idunn, you can pay special attention to:
- Tidsskrift for samfunnsforskning
- Nordisk kulturpolitisk tidsskrift
- Ekfrase: Nordisk tidsskrift for visuellkultur
- Norsk medietidsskrift
- Idunn This link opens in a new window Søk etter artikler og bokkapitler innen fagområdene juss, pedagogikk, helse- og sosialfag, samfunnsfag, humanistiske fag, økonomi og naturvitenskap. Artikler i fulltekst fra mer enn 80 tidsskrifter utgitt av Universitetsforlaget og mer enn 90 åpent tilgjengelige forskningsbøker.
- SocINDEX (EBSCOhost) This link opens in a new window Database med over 1,3 millioner referanser til sosiologisk forskning. Indekserer over 600 tidsskrifter helt tilbake til 1895
- Norske tidsskriftartikler (Norart) (Ikke oppdatert etter 2022) This link opens in a new window NORART - Referanser til norske tidsskriftartikler. "Referanser til artikler fra 1172 norske og nordiske tidsskrifter og årbøker innen alle fagområder, hovedsakelig fra 1980-2020. For noen tidsskrifter er også eldre årganger analysert. Noen artikler er fra 2021-2022. Tjenesten blir ikke lenger oppdatert"
Relevant databases for film studies
- Det danske filminstitut This link opens in a new windowI Filmdatabasen kan du søge fakta om film, skuespillere og filmfolk helt tilbage fra dansk films fødsel til de nyeste titler i biografen og finde masser af trailere, filmklip, stills, plakater og andre materialer. Søg blandt 34.000 titler, 133.000 navne og 10.000 selskaber.
- Norsk filminstitutt This link opens in a new windowNorsk filminstitutts internasjonale filmdatabase består av filmer som vi har eller har hatt i vår festivaldistribusjon.
- Svenska Filminstitutet This link opens in a new windowVi samlar in, bevarar, restaurerar och tillgängliggör filmarvet
Vi är ett av världens äldsta filmarkiv och har över 31 000 filmer i samlingarna. Vi samlar in, bevarar och tillgängliggör filmer och material som dokumenterar filmen i Sverige. - The British Film Institute This link opens in a new windowThe BFI looks after one of the largest and most important collections of film and television in the world. Its teams of experts ensure that the collection is preserved and developed for future generations and made widely accessible to today’s audiences.
- American Film Institute This link opens in a new windowThe AFI Catalog of Feature Films is a comprehensive chronicle of the first century of American cinema. The Catalog is an impartial record of cinema history to serve as a resource for the world.
- Filmbiblioteket This link opens in a new windowAlle med nasjonalt lånekort på norske bibliotek kan se kort- og dokumentarfilm gratis gjennom strømmetjenesten Filmbib. Du logger deg inn med lånenummer og PIN-kode som du får på biblioteket. Lånekort får du hos Nasjonalbiblioteket: https://nb.bib.no/ Alle filmene du finner her er kjøpt inn gjennom den nasjonale innkjøpsordningen for film.
- ProQuest One Literature This link opens in a new windowFor literature scholars who need an exhaustive set of scholarly resources around a literary topic for research and course planning. 500,000 primary works and millions of records from journals, monographs, and dissertations.
News archives
- Atekst This link opens in a new window Nyhetsarkiv norske aviser. Atekst inneholder redaksjonsarkivene til en del sentrale norske aviser og NTB tilbake til midt på 1980-tallet. Mer enn 5 millioner fulltekstartikler. Oppdateres daglig.
