Nordisk

Nordisk språk og litteratur i biblioteket

Språkvitenskapelige fagbøker finner du under 400-koden i Dewey-systemet, mens nordisk litteratur og litteraturvitenskapelige fagbøker fins under 800-koden. Bøkene står oppstilt  i bibliotekets 2. etasje. Barne- og ungdomslitteratur finner du informasjon om i en boks lenger nede på sida.

439.5 - 439.8 Nordisk språkvitenskap

• 439.6 Norrønt, islandsk, færøysk
  • 439.7 Svensk språk
  • 439.81 Dansk språk
  • 439.82 Norsk språk

839.5 - 839.8  Nordisk litteratur og litteraturvitenskap

• 839.6 Norrøn litteratur
  • 839.69 Islandsk og færøysk litteratur
  • 839.7 Svensk litteratur
  • 839.81 Dansk litteratur
  • 839.82 Norsk litteratur

Andre relevante Dewey-nummer kan være:

• 372-373 Førskole- og grunnskoleopplæring
  • 398.2 Folkediktning, eventyr, sagn
  • 403 Ordbøker, oppslagsverk, alfabetiseringer
  • 407 Språk: Utdanning, forskning, tilknyttede tema
  • 741.5 Grafiske romaner og tegneserier
  • 807 Litteratur: Utdanning, forskning, tilknyttede tema

Dewey Decimal System

De fleste bøkene i biblioteket er sortert etter Dewey-systemet. Dette systemet er basert på tematikk. De ti kategoriene ser du under. Hver av disse har flere underkategorier, også sortert etter tematikk. Derfor vil du finne bøker som handler om det samme i nærheten av hverandre.

• 000: Referanse, informasjon og datamaskiner
  • 100: Filosofi, psykologi og etikk
  • 200: Religion
  • 300: Samfunnsvitenskap
  • 400: Språk
  • 500: Naturvitenskap og matematikk
  • 600: Medisin, teknologi og anvendt vitenskap
  • 700: Kunst og fritidsaktiviteter
  • 800: Litteratur
  • 900: Historie, biografi og geografi

Barnebøker

Barnebøkene står ikke sammen med annen litteratur, men på egne hyller i andre etasje i Kristiansand. På kartet under er disse hyllene markerte.

Dersom du står ved veiledningsskanken i andre etasje, kan du finne barnebøker og bildebøker ved å gå et stykke nedover gangen mot plenen. Mellom printerrommet og døra til F-bygget kan du finne begge disse gruppene. For å finne fagbøkene for barn går du andre veien fra veiledningsskranken. Innenfor læreverk til grunnskolen finner du hylla med fagbøker.

Kart over biblioteket

De fleste bøkene våre står i andre etasje i Kristiansand. Der er de sortert etter tema. På kartet under er de store kategoriene markert. Dewey-nummer 000 - 200 og 500 står i underetasjen.

Spør gjerne UiA Hjelp dersom du trenger hjelp til å finne fram.