"Måltider og matlaging i barnehagen skal gi barna et grunnlag for å utvikle matglede og sunne helsevaner... Personalet skal ...legge til rette for at måltider og matlaging bidrar til måltidsglede, deltakelse, samtaler og fellesskapsfølelse hos barna" Sitat: Forskrift om rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver.
Frykt - angst (psykologi) - og frykt for mat: 152.46
Matservering--førskoleopplæring og barneskoleopplæring 372.1716
Kosthold/Ernæring - helse: Barn og unge 613.2083
Barnehage: 372.21 - enkelte titler
Kokebøker, matlaging: 641.5 - 641.5622
Kropp, bevegelse, mat og helse.
Forskrift om rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver. Lovdata
et utvalg av bøker nedenfor:
Barn, matmot og måltider Helsefremmende og pedagogisk praksis
by
Helland & Øverby
Bra måltider i förskolan
by
Livsmedelsverket (sverige)
Fiskesprell - najsonalt kostholdsprogram
"Fiskesprell er et nasjonalt kostholdsprogram som har som mål å øke sjømatkonsumet blant barn og unge. Sammen med ansatte i barnehage og skole skaper vi sjømatglede, og gjør sjømat til et naturlig valg." Samarbeid på tvers av sektorer
Fiskesprell er et samarbeid mellom Helse- og omsorgsdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet og Norges sjømatråd, som sammen med fiskesalgslagene finansierer programmet. Alle våre tiltak er utformet i samarbeid med Helsedirektoratet og Havforskningsinstituttet
Helsedirektoratet. Barnehage – mat, måltider, kosthold.
Retningslinjer for mat og måltider i barnehagen. Veiledningsheftet Bra mat i barnehagen. Kartlegginger. Fiskesprell. Tips om kosthold for små mager.
Hur barn gör måltid (Dissertation, avhandling Stockholms universitet)
by
Ulrika Munck Sundman
Mat- og måltidsaktiviteter i barnehagen
Måltider, fysisk aktivitet og miljørettet helsevern i barnehagen En undersøkelse blant styrere og pedagogiske ledere Rapport IS-0345
by
Helsedirektoratet
Måltidspedagogik - mat- och måltidskunskap i förskolan.
Måltidspedagogik i förskolan : ett lustfyllt lärande
Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet
Senteret er ett av ti nasjonale sentre under Kunnskapsdepartementet som alle har nøkkelroller for å utvikle kvaliteten på opplæringen. Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet er et ressurssenter for helsefremmende arbeid innen mat og fysisk aktivitet og for fagene mat og helse og kroppsøving.
Sansenes spiskammer