Skip to Main Content Red Color Bar with Grey Menu
Logo

NHB Natur, helse bevegelse (Barnehage)

Bibliotekets fagside

Artikler, mat måltider barnehagen

Før du starter søk, sørg for å være tilkoblet UiA med VPN

 

Oppslagsverk

Rozin, P. (2015). Food Preferences, Psychology and Physiology of. I Wright, James D International Encyclopedia of the Social & Behavioral Sciences. Oxford: Elsevier.https://doi.org/10.1016/B978-0-08-097086-8.55047-8

Rolls, E. T. (2015). Taste and Smell, Psychology of. I  Wright, James D International Encyclopedia of the Social & Behavioral Sciences. Oxford: Elsevier. https://doi.org/10.1016/B978-0-08-097086-8.55050-8

 

Norske artikler

Enkelte artikler i norske tidskrifter (fra søk i Norart/Norske tidsskriftartikler)

 

Internasjonalt

Eksempler

Sepp, H., & Hoijer, K. (2016). Food as a tool for learning in everyday activities at preschool – an exploratory study from Sweden. Food & Nutrition Research, 60(1), 32603. doi:10.3402/fnr.v60.32603. Tilgjengelig fra Pubmed central https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5055611/ central

Helland, S. H., Øverby, N. C., Myrvoll Blomkvist, E. A., Hillesund, E. R., Strömmer, S., Barker, M. & Bjørkkjær, T. (2021). Wow! They really like celeriac! Kindergarten teachers' experiences of an intervention to increase 1-year-olds’ acceptance of vegetables. Appetite, 166, 105581. https://doi.org/https://doi.org/10.1016/j.appet.2021.105581

Et utvalg artikler om barnehagen og mat/kosthold, fra søk i flere databaser via EBSCOhost databasvert 

Et utvalg artikler om barns smakspreferanser - fra søk i flere databaser via EBSCohost databasevert

 

Søk selv, velg database