Library subject guides. Fakulteter: NHB Natur, helse bevegelse (Barnehage): Artikler, mat og måltider barnehagen

Artikler, mat måltider barnehagen

Før du starter søk, sørg for å være tilkoblet UiA med VPN

Oppslagsverk

Rozin, P. (2015). Food Preferences, Psychology and Physiology of. I Wright, James D International Encyclopedia of the Social & Behavioral Sciences. Oxford: Elsevier.https://doi.org/10.1016/B978-0-08-097086-8.55047-8

Rolls, E. T. (2015). Taste and Smell, Psychology of. I Wright, James D International Encyclopedia of the Social & Behavioral Sciences. Oxford: Elsevier. https://doi.org/10.1016/B978-0-08-097086-8.55050-8

Norske artikler

Enkelte artikler i norske tidskrifter (fra søk i Norart/Norske tidsskriftartikler)

Internasjonalt

Eksempler

Sepp, H., & Hoijer, K. (2016). Food as a tool for learning in everyday activities at preschool – an exploratory study from Sweden. Food & Nutrition Research, 60(1), 32603. doi:10.3402/fnr.v60.32603. Tilgjengelig fra Pubmed central https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5055611/ central

Helland, S. H., Øverby, N. C., Myrvoll Blomkvist, E. A., Hillesund, E. R., Strömmer, S., Barker, M. & Bjørkkjær, T. (2021). Wow! They really like celeriac! Kindergarten teachers' experiences of an intervention to increase 1-year-olds’ acceptance of vegetables. Appetite, 166, 105581. https://doi.org/https://doi.org/10.1016/j.appet.2021.105581

Et utvalg artikler om barnehagen og mat/kosthold, fra søk i flere databaser via EBSCOhost databasvert

Et utvalg artikler om barns smakspreferanser - fra søk i flere databaser via EBSCohost databasevert

Søk selv, velg database

Oria This link opens in a new window "Hele biblioteket i et søk" - søk etter bøker, rapporter, artikler, studentoppgaver, noter, musikk, lydbøker fra en mengde kilder (bibliotekkatalogen, tidsskriftarkiv og databaser som Web of Science, Scopus, Medline, Idunn, Norske tidsskriftartikler, Svemed+, i tillegg til åpne arkiver) . Logg på for å bestille lån og kopier og for å fornye egne lån. Samme brukernavn og passord som for fronter/canvas
Idunn This link opens in a new window Søk etter artikler og bokkapitler innen fagområdene juss, pedagogikk, helse- og sosialfag, samfunnsfag, humanistiske fag, økonomi og naturvitenskap. Artikler i fulltekst fra mer enn 80 tidsskrifter utgitt av Universitetsforlaget og mer enn 90 åpent tilgjengelige forskningsbøker.
Norske tidsskriftartikler (Norart) (Ikke oppdatert etter 2022) This link opens in a new window NORART - Referanser til norske tidsskriftartikler. "Referanser til artikler fra 1172 norske og nordiske tidsskrifter og årbøker innen alle fagområder, hovedsakelig fra 1980-2020. For noen tidsskrifter er også eldre årganger analysert. Noen artikler er fra 2021-2022. Tjenesten blir ikke lenger oppdatert"
EBSCOhost This link opens in a new window Choose on ore more database: (Academic search complete, ATLA Religion Database,Business search complete, Cinahl Pluss with full text, EconLit, ERIC, Library, Information Science & Technology Abstracts, MLA International Bibliography, SocINDEX, Social Work Abstracts, SPORTDiscus ++). Søkegrensesnittet er satt opp med Basic search/Search mode: Find all my search term (=AND between two or more words). Dette kan endres om ønskelig
Google Scholar This link opens in a new window Søkemotor.Søkemotor for vitenskapelig informasjon. Gir bl.a. treff på artikler utgitt av akademiske forlag, avhandlinger fra høyere utdanning, bøker, sammendrag og tekniske rapporter fra et vidstrakt forskningsområde.