Library subject guides. Fagsider: HELIDR-DR (PhD students): Databases

Databases

Note

MEDLINE database (the largest medical health reference (bibliograhic) databse) is available through different search interface, PubMed is the original free engine. Ovid MEDLINE covers all of the available content and metadata in PubMed, same for MEDLINE in EBSCOhost interface.
Through EBSCOhost and Ovid you can choose both MEDLINE and other database.
MEDLINE records is also available in the multidisciplinary database Scopus

Search guides

Databases

Academic Search Complete (EBSCOhost) This link opens in a new window Tverrfaglige database med fulltekst av mer enn 4500 tidsskrift, hvorav 3700 er av akademisk art. Standard søkeoppsett: avansert søk, search mode: Boolean/Phrase (standard operator mellom søkeordene er nærhetsoperator N#, med 5 tillatte ord , dvs. N5 settes automatisk mellom to søkeord))
BMJ Best practice This link opens in a new window Kunnskapsbasert oppslagsverk. Oppsummert forskning. Dekker diagnoser, prognoser, behandling og forebygging. Inkludert Clinical Evidence. "In a single source we have combined the latest research evidence, guidelines and expert opinion – presented in a step-by-step approach and covering prevention, diagnosis, treatment and prognosis. BMJ Best Practice gives medical professionals the best available information for any clinical situation. Regularly updated, it draws on the latest evidence-based research to offer step-by-step guidance on diagnosis, prognosis, treatment and prevention. BMJ Best Practice is your instant second opinion"
CINAHL (EBSCOhost) This link opens in a new window Referanser til artikler publisert i sykepleiefaglige tidsskrift fra 1982-Også andre tilgrensende fagområder er dekket, bla jordmorfag, fysioterapi, ergoterapi, ernæring, radiografi, logopedi, kiropraktikk, administrasjon og ledelse. Dekker også avhandlinger. UiA har tilgang til en utvidet versjon av CINAHL, se CINAHL Pluss with Full Text, som også dekker fulltekst fra ca 700 av tidsskriftene indeksert i basen
CINAHL & MEDLINE (EBSCOhost) This link opens in a new window
Søk samtidig i databasene CINAHL og MEDLINE via EBSCOhost søkegrensesnitt. Merk. IKKE avgrens til Peer Review dersom du søker samtidig i begge baser, da mister du treff fra MEDLINE basen. Søkes det i begge baser vil resultat vise treff fra begge basene, inkludert dubletter, treff som finnes i begge basene. Unike treff som vises vil være laver entall treff
Cochrane library This link opens in a new window Cochrane library innholder flere deldatabaser, Cochrane reviews /systematiske oversikter fra Cochrane), Other reviews (sammendrag og kritisk kommenteret oversikter fra andre (DARE, HTA og EED), CENTRAL (største oversikt over randomiserte kontrollerte studier) innen helsefagene
EBSCOhost (Advanced search. Search mode: Boolean) This link opens in a new window Choose one or more database. Advanced search/Search mode Boolean/Phrase: N5 between two words is used instead of AND automatic, if you do not change manually. N# = Proximity operator
Epistemonikos This link opens in a new window "The aim of Epistemonikos is to provide rapid access to systematic reviews in health. A unique feature of Epistemonikos is that it links together systematic reviews, broad syntheses of reviews and primary studies, thus providing a highly efficient method for searching. In addition, it includes translations of the titles and abstracts of included records to facilitate searching in different languages and it is continually updated by searching multiple sources of systematic reviews and broad syntheses of reviews. Epistemonikos is not a comprehensive database of health research. It only includes primary studies that have been included in a systematic review." Epistemonikos søker systematisk i PubMed og andre databaser etter relevante systematiske oversikter og oversikter over oversikter om behandling, diagnose, prognose, skade, og etiologi.
Google Scholar This link opens in a new window Søkemotor.Søkemotor for vitenskapelig informasjon. Gir bl.a. treff på artikler utgitt av akademiske forlag, avhandlinger fra høyere utdanning, bøker, sammendrag og tekniske rapporter fra et vidstrakt forskningsområde.
Idunn This link opens in a new window Søk etter artikler og bokkapitler innen fagområdene juss, pedagogikk, helse- og sosialfag, samfunnsfag, humanistiske fag, økonomi og naturvitenskap. Artikler i fulltekst fra mer enn 80 tidsskrifter utgitt av Universitetsforlaget og mer enn 90 åpent tilgjengelige forskningsbøker.
International Encyclopedia of the Social & Behavioral Sciences (2nd ed, 2015) This link opens in a new window
International Encyclopedia of Public Health This link opens in a new window "An authoritative and comprehensive guide to the major issues, challenges, methods, and approaches of global public health. This encyclopedia will cover all dimensions of the field, from details of specific diseases to the organization of social insurance agencies. A significant percentage of the articles will cover public health aspects of diseases and conditions. Other articles will survey aging, diet, injuries, ethical and legal subjects in public health, measurement and modeling, consumerism, anthropology and sociology, economics, the history of public health, and global issues"
MEDLINE (EBSCOhost) This link opens in a new window Søk i MEDLINE databasen via databaseverten EBSCOhost, kan også søkes via Ovid, i tillegg til PubMed. Via MEDLINE finner du artikler publisert i medisinske, helsefaglige-, og sykepleie- vitenskapelige og tidsskrift
MEDLINE (Ovid) This link opens in a new window Medline databasen via Ovid. Anbefalt grensesnitt for systematisk søk. MEDLILNE tilbys også via EBSCOhost, Scopus,Web of Science, i tillegg til Pubmed
Norsk elektronisk legehåndbok This link opens in a new window
Norsk elektronisk legehåndbok (NEL) er et kunnskaspbasert helsefaglige oppslagsverk. Artiklene gir rask oversikt over oppdatert forskning på spørsmål som angår diagnose, behandling, prognose og forebygging for en rekke tilstander. Krever tilkobling mot UiA med pålogging eduVPN. Du må logge på NEL, velg ikonet for pålogging , knappen øverst til høyre, og velg deretter Logg inn. (Du skal ikke oppgi brukernavn og passord)
Norske tidsskriftartikler (Norart) (Ikke oppdatert etter 2022) This link opens in a new window NORART - Referanser til norske tidsskriftartikler. "Referanser til artikler fra 1172 norske og nordiske tidsskrifter og årbøker innen alle fagområder, hovedsakelig fra 1980-2020. For noen tidsskrifter er også eldre årganger analysert. Noen artikler er fra 2021-2022. Tjenesten blir ikke lenger oppdatert"
Oria This link opens in a new window "Hele biblioteket i et søk" - søk etter bøker, rapporter, artikler, studentoppgaver, noter, musikk, lydbøker fra en mengde kilder (bibliotekkatalogen, tidsskriftarkiv og databaser som Web of Science, Scopus, Medline, Idunn, Norske tidsskriftartikler, Svemed+, i tillegg til åpne arkiver) . Logg på for å bestille lån og kopier og for å fornye egne lån. Samme brukernavn og passord som for fronter/canvas
Ovid (MEDLINE, APA PsycInfo, EMBASE, Cochrane) This link opens in a new window Finn artikler publisert i tidsskrifter via databaser som tilbys av Ovid (databasevert). Gir tilgang til følgende databaser: EMBASE (medisin), MEDLINE (Medisin, helse, sykepleie) og PsycINFO (psykologi, psykiatri). Mer om innholdet i de enkelte databasene finner du i Ovid
PEDro This link opens in a new window PEDro is the Physiotherapy Evidence Database. PEDro is a free database of over 35,000 randomised trials, systematic reviews and clinical practice guidelines in physiotherapy. For each trial, review or guideline, PEDro provides the citation details, the abstract and a link to the full text, where possible. All trials on PEDro are independently assessed for quality. These quality ratings are used to quickly guide users to trials that are more likely to be valid and to contain sufficient information to guide clinical practice. PEDro is produced by the Centre for Evidence-Based Physiotherapy at The George Institute for Global Health and is hosted by Neuroscience Research Australia (NeuRA)
PubMed (MEDLINE) This link opens in a new window MEDLINE databasen i Pubmeds grensesnitt. MEDLINE er den største medisinske, helsefaglige databasen. Inneholder referanser til ca 6000 tidsskrifter tilbake til 1940 tallet. MEDLINE kan også søkes via Ovid, EBSCOhost, Scopus, Web of Science. Se også EMBASE databasen som tilbys via Ovid. Scopus dekker også EMBASE og MEDLINE fra 1996-. For systematiske søk anbefales søkegrensesnittet til Ovid, alternativt EBSCOhost.
Scopus This link opens in a new window Referansedatabase - tidsskriftartikler. Tverrfaglig dekning, dekker blant annet Embase&Medline og Engineering Village. Dekker også mange av tidsskriftene som indekseres i Cinahl, SportDiscus, Psycinfo, Web of science. (Kilde Ulrichsweb). Via Scopus finner du også analyseverktøy for bibliometriske analyser
Social Work Abstracts (EBSCOhost) This link opens in a new window Social Work Abstracts offers extensive coverage of more than 450 social work and human services journals
SocINDEX (EBSCOhost) This link opens in a new window Database med over 1,3 millioner referanser til sosiologisk forskning. Indekserer over 600 tidsskrifter helt tilbake til 1895
SPORTDiscus (EBSCOhost) This link opens in a new window Referanser til tidsskriftartikler innen idrettsfagene. Dekker ulike aspekter ved sport, sportsmedisin, trening, fysiologi og relaterte aspekter.
SveMed+ (NB ikke oppdatert etter 2019) This link opens in a new window Finn referanser til artikler i nordiske helsefaglige fag- og forsknings tidsskrifter. Dersom online lenke ikke finnes, søk tidsskriftet i ORIA for å sjekke bestand UiA, eller kopibestilling. Ikke oppdatert etter 2019
UpToDate This link opens in a new window
Create account from PC/MAC at your office or in the library. Then you can use UpToDate also off campus.
Web of science This link opens in a new window Indekserer et utvalg av de viktigste vitenskapelige tidsskrifter i alle fag. Kjernedatabasene er Science Citation Index Expanded (1945-present), Social Sciences Citation Index (1956-present), Arts & Humanities Citation Index (1975-present). Medline er også søkbar via Web of Science. Best på realfag og medisin men dekker også samfunnsfag og humaniora. Unike muligheter for søk basert sitering