Universitetsbiblioteket er primært en informasjonsressurs for studenter og ansatte ved Universitetet i Agder. Biblioteket yter også tjenester til enkeltpersoner, nærings-, utdannings- og kulturlivet.
Ovid er en databasevert som tilbyr flere databaser i samme søkegrensesnitt. UiA har tilgang til følgende databaser EMBASE (Biomedisin, Medisin, Helsefag); MEDLINE (Medisin, helsefag) og APA PsycInfo (Psykologiske emner, Psykiatri, i tillegg til Cochrane library (følgende databaser Cochrane Database of Systematic Reviews, Cochrane Central Register of Controlled Trials - merk ellers at Reviews også dekkes i MEDLINE/EMBASE og at de fleste trials kildene kommer fra MEDLINE/EMBASE).
APA PsycInfo dekker i tillegg til tidsskriftartikler ogsåavhandlinger, bøker og bokkapitler), EMBASE dekker også konferanseabstracts/papers. MEDLINE kun artikler i tidsskrifter
Merk at MEDLINE databasen kan søkes via flere søkegrensesnitt. PubMed er gratis, og innholder hovedsakelig informasjon om artikler som finnes i MEDLINE basen, i tillegg til artikler i det åpne arkivet PubMed Central. Alt innhold i PubMed finnes også i MEDLINE via EBSCOhost, eller altså MEDLINE via Ovid søkegrensesnittet. Merk ellers at det meste av innhold MEDLINE også finnes i den tverrfaglige databasen Scopus, som også dekker det meste av innholdet i EMBASE. I tillegg dekker Scopus også de aller fleste tidsskrifter som indkeseres i APA PsycInfo. Se ellers Scopus, og EBSCOhost guidene om behov
English: Ovid is a database host that covers different databases to search from in the same search interface. UiA has access to the following database AMED (a small database covering alternative medicine), EMBASE & MEDLINE the large medical and health databases, and APA PsycInfo covering psychological and behavioral science and psychiatry. Note that APA PsycInfo also covers book chapters and dissertations- EMBASE also covers conference proceedings and MEDLINE records
Du kan søke i Ovid basene via ulike søkemodus (søkeskjermer). Bruk Basic for raske, orienterende søk, bruk Advanced eller Multi-field for strukturerte søk, du har mest fleksibilitet via det avanserte