Library subject guides. Fagsider: Fagsider for pedagogikk og spesialpedagogikk: Forsknings- og fagartikler

Forsknings-og fagartikler

Avisartikkel

Skrevet av journalist(er) med eller uten kompetanse på feltet. Kan vise hvilke problemstillinger som er samfunnsaktuelle.

Fagartikkel

Skrevet av fagperson(er), men ikke vurdert av andre fagpersoner. Kan gi god innføring og oversikt over forskning eller praksisfeltet, men er ikke selv et bidrag på forskningsfeltet.

Kan være nyttig for å få innsikt i et fagfelt og diskusjoner som pågår i praksisfeltet.

Vitenskapelig artikkel

Skrevet av forsker(e) på feltet. Vurdert av andre anonyme fagpersoner minst én gang før publisering i tidsskrift med faste rutiner for fagfellevurdering. Er ofte nyttig for å få innsikt i det nyeste på forskningsfronten, og er troverdige kilder for å underbygge argumenter og påstander.

Hvor skal jeg søke?

Databaser
Her kommer det en liten tekst med informasjon om hva en database er, og når det kan være nyttig å søke i dem.

Herethere will be a small text with information about what a database is and when it can be useful to search them.

Oversikt over databaser som kan være relevant for deg som leter etter artikler om pedagogikk, spesialpedagogikk, skole, barnehage, utdanning og barndom.

Oria
Oria - hele biblioteket i et søk. Søk etter bøker og artikler; flere språk, både trykt og elektronisk. Et bra sted å starte litteratursøket ditt.

ERIC (EBSCOhost)
Pedagogikk/Undervising. Within the ERIC Collection, you will find records for: journal articles, books. research syntheses, conference papers, technical reports. policy papers, other education-related materials. Standard søkeoppsett: avansert søk, search mode: Boolean/Phrase (standard operator mellom søkeordene er nærhetsoperator N#, med 5 tillatte ord , dvs. N5 settes automatisk mellom to søkeord))
Academic Search Complete (EBSCOhost)
Tverrfaglige database med fulltekst av mer enn 4500 tidsskrift, hvorav 3700 er av akademisk art. Standard søkeoppsett: avansert søk, search mode: Boolean/Phrase (standard operator mellom søkeordene er nærhetsoperator N#, med 5 tillatte ord , dvs. N5 settes automatisk mellom to søkeord))
PsycINFO (Ovid)
"PsycINFO is an electronic bibliographic database providing abstracts and citations to the scholarly literature in the psychological, social, behavioral, and health sciences. The database includes material of relevance to psychologists and professionals in related fields such as psychiatry, management, business, education, social science, neuroscience, law, medicine, and social work. Updated weekly, PsycINFO¬Æ provides access to journal articles, books, chapters, and dissertations"
Atekst
Nyhetsarkiv norske aviser. Atekst inneholder redaksjonsarkivene til en del sentrale norske aviser og NTB tilbake til midt p√• 1980-tallet. Mer enn 5 millioner fulltekstartikler. Oppdateres daglig.
Browzine
BrowZine er en tjeneste som gir deg enkel tilgang til e-tidsskrifter som biblioteket abonnerer på
Google Scholar
Søkemotor.Søkemotor for vitenskapelig informasjon. Gir bl.a. treff på artikler utgitt av akademiske forlag, avhandlinger fra høyere utdanning, bøker, sammendrag og tekniske rapporter fra et vidstrakt forskningsområde.
Idunn.no
Søk etter artikler innen fagområdene juss, pedagogikk, helse- og sosialfag, samfunnsfag, humanistiske fag, økonomi og naturvitenskap. Artikler i fulltekst fra 41 tidsskrifter utgitt av Univ.forlaget, Aschehoug og Gyldendal.
Lovdata Pro
Lovdata Pro inneholder søkbare lovtekster, domsavsigelser fra alle rettsinstanser og anbefalt litteratur knyttet til forskjellige emner. I tillegg finner man regler, forskrifter og offentlig dokumenter fra Storting og EU.

Abonnementsversjonen av Lovdata.no. (Studenter og ansatte ved Institutt for rettsvitenskap skal ikke benytte denne lenken, se fagsiden)
MathEduc
Matematikk
Referanser til over 110 000 artikler fra tidsskrifter, monografier, forskningsrapporter, konferansepublikasjoner m.m. Matematikkundervisning og beslektede områder. Onlineversjon av International Reviews on Mathematical Education, Universitat Karlsruhe's Zentralblatt fur Didaktik der Mathematik (ZDM).
Norske tidsskriftartikler
NORART - Referanser til norske tidsskriftartikler
Pressdisplay
Internasjonale aviser og magasiner

Scopus