Metode

Bibliotekets fagside. Metode. Verktøy

SurveyXact /Nettskjema- verktøy for innsamling av data - spørreskjema

SurveyXact

er et spørreundersøkelsesverktøy med gode muligheter for analyse og utforming av statistikk. Studenter og ansatte ved UiA har gratis tilgang. Gå til  mer informasjon om SurveyXaxt

Nettskjema

Som alternativt verktøy finnes valget Nettskjema.  Nettskjema er et verktøy for datainnsamling på nett for både ansatte og studenter. Løsningen er fleksibel og kan brukes både for spørreundersøkelse og større datainnsamlinger. Nettskjema er en sikker løsning som leveres av Universitetet i Oslo. Det finnes også mobilapp løsninger for opptak av lyd og bilde (Nettskjema- diktafon og Nettskjema Bilde).

Gå til informasjon om Nettskjema

Avansert bruk av Nettskjema- kurs fra UiO

Flere video veiledninger om bruk av Nettskjema

SPSS - importere datasett fra SX

Se uia.no

Brukerstøtte SurveyXact

Kontakt Surveyxacts supporttelefon. Telefonnummer står nederst når man er innlogget. Se også Mitt SurveyXact

SurveyXact - dele en undersøkelse

Den som eier en undersøkelse - eller en som har rettigheter som organisasjonsmanager – kan gi tilganger til en enkelt undersøkelse. Etter GDPR omlegging i mai/juni 2018 er brukerstyringen endret: Dersom du fortsatt ønsker å dele tilganger som ble gitt før dette, må disse gis på nytt. Du kan kun dele undersøkelser med brukere som har UIA FEIDE tilknytting.

1. Finn din bruker  SX via brukerfanen, åpne bruker og åpne undersøkelsen
  2. Klikk på «Grant survey access» under navnet på undersøkelsen
  3. Skriv inn brukernavnet (= epost adresse til bruker – OBS! denne brukeren må tidligere ha logget på SX før du gir tilgang)
  4. Velg hvilke deler av undersøkelsen som bruker skal ha tilgang til. Tilganger til en undersøkelse gis på selve undersøkelsen.
    1. Oppsettrettigheter
    2. Distribusjonsrettigheter
    3. Analyserettigheter
    4. Rapportrettigheter