Skip to main content

EndNote

Brukerstøtte EndNote

MAC OS CATALINA

OBS MAC OS Catalina og EndNote brukere: 

Dersom du planlegger å oppgradere til nytt operativsystem OS Catalina, og allerede har installert EndNote - oppgrader til EndNote X9.3.1 før du oppgraderer til OS Catalina.

 

Dersom du allerede har oppgradert til Catalina, men ikke har oppgradert EndNote, avinstaller og installer X9.3.1 fra Appsanywhere (alternativt hent programmet via Canvas).

 

Om du ikke har programmet installert og har MAC OSCatalina, eller planlegger å oppgradere din MAC til nyeste OS: elg versjonen X9.3.1 fra lenkene ovenfor

Se ellers informasjon fra EndNote

Hva er EndNote?

Endnote er et "referansehåndteringsprogram" som hjelper deg med å lagre dine kilder (referanser) for senere bruk i forbindelse med oppgaveskriving.

  • Fra søk i databaser kan du eksportere kilder (referanser) til ditt EndNote bibliotek
  • EndNote "jobber sammen med" Word. Når du skal referere (henvise) til en kilde i din tekst, henter du opplysninger om kilden fra ditt EndNote bibliotek.
  • På bakgrunn av dine henvisninger i teksten opprettes det automatisk en litteraturliste (referanseliste) på slutten av ditt dokument.
  • Du kan få skrevet ut henvisninger til kilder i teksten og i litteraturlisten etter de krav  som er satt for  for oppgavene, eller artikkelen. Du kan enkelt skifte mellom ulike referansestiler ved behov

Installer programvaren

Innstallasjon av EndNote

  1. MAC
  2. Windows

Mer brukerstøtte

Se Kildekompasset.no for registrering av kilder