Anbefalinger om kosthold (Rapport; IS–2170)
by
Helsedirektoratet
Barn, matmot og måltider Helsefremmende og pedagogisk praksis
by
Helland & Øverby
Barns holdning til sjømat. Hvilken holdning har barn til sjømat, og hvordan innvirker eksponering og sosial påvirkning deres holdning?
by
Siril ALm
En guide i barns smaksopplevelser og kosthold
by
Vennerød, Frida Felicia; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Almli, Valerie Lengard; Hersleth, Margrethe
Dietary behavior change. I: Handbook of health behavior change
by
Thoms & Johnston
Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere - Mat og spisevaner i Norge fra 1500 tallet til vår tid
by
Annechen Bahr Bugge
Fiskesprell - najsonalt kostholdsprogram
"Fiskesprell er et nasjonalt kostholdsprogram som har som mål å øke sjømatkonsumet blant barn og unge. Sammen med ansatte i barnehage og skole skaper vi sjømatglede, og gjør sjømat til et naturlig valg." Samarbeid på tvers av sektorer
Fiskesprell er et samarbeid mellom Helse- og omsorgsdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet og Norges sjømatråd, som sammen med fiskesalgslagene finansierer programmet. Alle våre tiltak er utformet i samarbeid med Helsedirektoratet og Havforskningsinstituttet
HealthMeal Hvordan nå de ernæringsmessige målsettingene om økt forbruk av fisk og grønnsaker?
by
Annechen Bahr Bugge (red.)
Hur barn gör måltid (Dissertation, avhandling Stockholms universitet)
by
Ulrika Munck Sundman
Kosthold og fysisk helse - (De yngste i barnehagen – fra forskning til praksis)
by
Samira Lekhal, Helena Slapø, Ratib Lekhal og May Britt Drugli
Kost i skole og barnehage og betydningen for helse og læring En kunnskapsoversikt (Rapport TemaNord 2011:534)
by
Thomas Dahl og Heidi Jensberg (Nordisk minsiterråd)
Kulturforskjeller i praksis. Perspektiver på det flerkulturelle Norge
by
Thomas Hylland Eriksen, Torunn Arntsen Sajjad
Mad, mennesker og måltider Samfundsvidenskabelige perspektiver
by
Lotte Holm og Søren Tange Kristensen, red.
Mat i barnehagen Barnehagen som arena for folkehelsearbeid (Rapport)
by
Britt Unni Wilhelmsen (red.)
Matmot i barnehagen : En studie av toåringers matneofobi og kosthold og hvordan dette kan endres. Avhandling
by
Helland
Mat og måltider i barnehagen Nasjonal faglig retningslinje
by
Helsedirektoratet
Mat og måltider i skolen Nasjonal faglig retningslinje. Nasjonal faglig retningslinje
by
Helsedirektoratet
Måltider og fysisk aktivitet i barnehagen : barnehagen som arena for folkehelsearbeid
by
Britt Unni Wilhelmsen og Asle Holthe (red.)
Måltidspedagogik - mat- och måltidskunskap i förskolan.
Måltidspedagogik i förskolan : ett lustfyllt lärande
Samfunnsernæring
by
Dagrun Engeset (red.), Liv Elin Torheim (red.), Nina Cecilie Øverby (red.)