Søk - finn- litteratur -informasjon om ...
ORIA bibliotekkatalogen
Søk - finn- bestill bøker i bibliotekkatalogen ORIA
Let på hylla
- 175 Idrettsetikk
- 372.86 Kroppsøving grunnskolen, se også 796.07
- 152.3 Motorikk/bevegelse (fysiologisk psykologi). Se og 155.4123 (Barn og bevegelse) og 612.76 (motorikk, biomekanikk)
- 306.483 Idrettssosiologi
- 612.04 Idrettsfysiologi
- 613.2 Ernæring
- 613.7 Fysisk aktivitet og helse
- 613.71 Treningslære. Se også 796.07
- 613.71072 Forskningsmetoder. Se også 300.72, 610.72, 150.72 (psykologiske emner), 370.72 (Pedagogikk, undervisning)
- 613.71 Mosjon og treningsaktiviteter
- 613.711 Fysisk trening for idrett
- 616.8913 Fysisk aktivitet og psykisk helse
- 617.1027 Idrettsskader. Idrettsmedisin
- 796 Idrett
- 796.01 Idrettspsykologi
- Idrettsetikk, se bøker 1. etg 175
- 796.071 Idrettspedagogikk Se også fagdidaktikk grunnskolen 372.86
- 796.077 Coaching
- 796.082 Kvinnelige idrettsutøvere, trening, helse, prestasjon. Se også 613.711082
- 796-799 Enkelte aktiviteter
- 796.1 Diverse spill og leker
796.2 Aktiviteter, spill og leker som krever utstyr
796.3 Ballspill og kulespill
796.4 Vektløfting, friidrett, gymnastikk
796.5 Friluftsliv
796.6 Sykling og lignende aktiviteter
796.7 Kjøring med motorkjøretøyer
796.8 Kampidretter
796.9 Is- og snøsport
- 796.1 Diverse spill og leker
Nye bøker
Den kvinnelige idrettsutøveren. Trening, helse og prestasjon by
Call Number: 796.082 KviPublication Date: 2023
Oppslagsverk "inneholder spesialisert informasjon og har bibliografier (lister over bøker, artikler og andre kilder), hvor du kan finne mer stoff om emnet. Bakgrunnsinformasjon kan hjelpe deg å forstå hvordan et fagområde er delt inn, og det blir lettere å avgrense emnet ditt." sitat VIKO
- Ordnett.no This link opens in a new window Ordbøker fra Kunnskapsforlaget: Engelsk-norsk, Stor engelsk-norsk, Engelsk-norsk medisinsk, Medisinsk ordbok, Norsk ordbok, Fremmedord, Norsk-engelsk, Stor norsk-engelsk, Norsk-engelsk medisinsk, Norske synonymer, Nynorsk, Teknisk engelsk-norsk, Teknisk norsk-engelsk, Fransk-norsk, Norsk-fransk, Spansk-norsk, Norsk-spansk, Tysk-norsk, Norsk-tysk.
- Visible body This link opens in a new windowOBS - krever pålogging eduVPN. Visible Body’s 3D virtual human anatomy models, medical animations, teaching platforms, and mobile apps are changing the way students learn and healthcare professionals practice. UiA pakken dekker følgende delbaser, apper (delbaser): Human Anatomy Atlas, Muscle Premium, Skeleton Premium, Physiology Animations and Heart & Circulatory Premium.
- International Encyclopedia of the Social & Behavioral Sciences (2nd ed, 2015) This link opens in a new window
- International Encyclopedia of Education This link opens in a new window Leksikon. Skole, utdanning, pedagogikk Tredje utgave av et betydelig leksikon innen skole, utdanning og pedagogikk. "Of interest to Educators and researchers in education of all backgrounds. Readers will include undergraduate and postgraduate students, researchers, teachers and lecturers, and professionals. The wide coverage will make it an invaluable source of information for scholars and students inside and outside the discipline"
- International Encyclopedia of Public Health This link opens in a new window "An authoritative and comprehensive guide to the major issues, challenges, methods, and approaches of global public health. This encyclopedia will cover all dimensions of the field, from details of specific diseases to the organization of social insurance agencies. A significant percentage of the articles will cover public health aspects of diseases and conditions. Other articles will survey aging, diet, injuries, ethical and legal subjects in public health, measurement and modeling, consumerism, anthropology and sociology, economics, the history of public health, and global issues"
- Norsk elektronisk legehåndbok This link opens in a new window Norsk elektronisk legehåndbok (NEL) er et kunnskaspbasert helsefaglige oppslagsverk. Artiklene gir rask oversikt over oppdatert forskning på spørsmål som angår diagnose, behandling, prognose og forebygging for en rekke tilstander. Krever tilkobling mot UiA med pålogging eduVPN. Du må logge på NEL, velg ikonet for pålogging , knappen øverst til høyre, og velg deretter Logg inn. (Du skal ikke oppgi brukernavn og passord)
- UpToDate This link opens in a new windowKunnskapsbasert oppslagsverk. Dekker diagnoser, prognoser, behandlings anbefalinger og forebygging. Det gjøres jevnlig søk i en rekke databaser og tidsskrifter for å finne den beste og mest oppdaterte forskningen. Dobbel fagfellevurdering (peer review). Krever tilkobling UiA med eduVPN (selv om du befinner deg på Campus. Alternativt: bruk en stasjonær maskin, feks kontor maskin, eller PC i biblioteket. Legg merke til at du kan opprette brukerkonto (dette må gjøres via en av de følgende tilkoblingsmåtene først. Deretter får du tilgang uavhening av om du er på eduVPN eller stasjonlær maskin)
- MEDLINE er hoveddatabase innen medisin og helsefaglige emner, Databasen dekker opplysninger om ca 25 millioner artikler publisert i ca 6000 tidsskrifter fra 1946 og fremover. Du kan lese mer om innholdet. Gå til National library of Medicine
-
MEDLINE kan søkes via flere ulike søkegrensesnitt (databaseverter), som EBSCOhost, Ovid og PubMed. Via EBSCOhost finner du også databasen SPORTDisus (idrettsfaglige emner) og ERIC (Pedagogikk, Undervisning, skolevesen)
- EBSCOhost (Advanced search. Search mode: Boolean) This link opens in a new windowVelg en eller flere baser, MEDLINE, SPORTDiscus, ERIC med flere ...
- Oria This link opens in a new window "Hele biblioteket i et søk" - søk etter bøker, rapporter, artikler, studentoppgaver, noter, musikk, lydbøker fra en mengde kilder (bibliotekkatalogen, tidsskriftarkiv og databaser som Web of Science, Scopus, Medline, Idunn, Norske tidsskriftartikler, Svemed+, i tillegg til åpne arkiver) . Logg på for å bestille lån og kopier og for å fornye egne lån. Samme brukernavn og passord som for fronter/canvas
- Idunn This link opens in a new window Søk etter artikler og bokkapitler innen fagområdene juss, pedagogikk, helse- og sosialfag, samfunnsfag, humanistiske fag, økonomi og naturvitenskap. Artikler i fulltekst fra mer enn 80 tidsskrifter utgitt av Universitetsforlaget og mer enn 90 åpent tilgjengelige forskningsbøker.
- SPORTDiscus (EBSCOhost) This link opens in a new window Referanser til tidsskriftartikler innen idrettsfagene. Dekker ulike aspekter ved sport, sportsmedisin, trening, fysiologi og relaterte aspekter. Standard søkeoppsett: avansert søk, search mode: Boolean/Phrase (standard operator mellom søkeordene er nærhetsoperator N#, med 5 tillatte ord , dvs. N5 settes automatisk mellom to søkeord))
- MEDLINE (EBSCOhost) This link opens in a new window Søk i MEDLINE databasen via databaseverten EBSCOhost, kan også søkes via Ovid, i tillegg til PubMed. Via MEDLINE finner du artikler publisert i medisinske, helsefaglige-, og sykepleie- vitenskapelige og tidsskrift. (Standard søkeoppsett: Avansert søk, Search mode: Boolean/Phrase (dvs. standard operator mellom søkeordene er nærhetsoperator N#, med 5 tillatte ord , dvs. N5 settes automatisk mellom to søkeord))
- ERIC (EBSCOhost) This link opens in a new window Pedagogikk/Undervising. Within the ERIC Collection, you will find records for: journal articles, books. research syntheses, conference papers, technical reports. policy papers, other education-related materials. Standard søkeoppsett: avansert søk, search mode: Boolean/Phrase (standard operator mellom søkeordene er nærhetsoperator N#, med 5 tillatte ord , dvs. N5 settes automatisk mellom to søkeord))
- PubMed (MEDLINE) This link opens in a new window MEDLINE databasen i Pubmeds grensesnitt. MEDLINE er den største medisinske, helsefaglige databasen. Inneholder referanser til ca 6000 tidsskrifter tilbake til 1940 tallet. MEDLINE kan også søkes via Ovid, EBSCOhost, Scopus, Web of Science. Se også EMBASE databasen som tilbys via Ovid. Scopus dekker også EMBASE og MEDLINE fra 1996-. For systematiske søk anbefales søkegrensesnittet til Ovid, alternativt EBSCOhost.
- Google Scholar This link opens in a new window Søkemotor.Søkemotor for vitenskapelig informasjon. Gir bl.a. treff på artikler utgitt av akademiske forlag, avhandlinger fra høyere utdanning, bøker, sammendrag og tekniske rapporter fra et vidstrakt forskningsområde.
- APA PsycInfo (Ovid) This link opens in a new window "PsycINFO is an electronic bibliographic database providing abstracts and citations to the scholarly literature in the psychological, social, behavioral, and health sciences. The database includes material of relevance to psychologists and professionals in related fields such as psychiatry, management, business, education, social science, neuroscience, law, medicine, and social work. Updated weekly, PsycINFO® provides access to journal articles, books, chapters, and dissertations"
Masteroppgaver kan søkes via ORIA og eller Google Scholar. Se også direktelenker nedenfor
BA oppgaver, søk via ORIA og eller Google Scholar
- Oria This link opens in a new window "Hele biblioteket i et søk" - søk etter bøker, rapporter, artikler, studentoppgaver, noter, musikk, lydbøker fra en mengde kilder (bibliotekkatalogen, tidsskriftarkiv og databaser som Web of Science, Scopus, Medline, Idunn, Norske tidsskriftartikler, Svemed+, i tillegg til åpne arkiver) . Logg på for å bestille lån og kopier og for å fornye egne lån. Samme brukernavn og passord som for fronter/canvas
- Google Scholar This link opens in a new window Søkemotor.Søkemotor for vitenskapelig informasjon. Gir bl.a. treff på artikler utgitt av akademiske forlag, avhandlinger fra høyere utdanning, bøker, sammendrag og tekniske rapporter fra et vidstrakt forskningsområde.
